"Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni." (Henri-Frédéric Amiel)

Jó tanács

Röviden

A(z) (Járványügyi Intézkedési Terv 2021-2022 V.1..pdf) állomány letöltése
Megkezdődött az új tanév.
Az elsős gyerekek Schultütét kaptak.
2024. június 17 - hétfő
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek Nekem a boldogság? – Fedasz Franciska írása
Nekem a boldogság? – Fedasz Franciska írása
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 22. hétfő, 08:42

Fedasz Franciska 4. b osztályos tanuló az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány és a Közélet Alapítvány által az Olvas6 Program keretében „Nekem a boldogság..." címmel meghirdetett vers- és prózaíró pályázatának 2. kategóriájában megosztott ezüst minősítést ért el.

Nekem a boldogság?

Szervusz, kis barátom! Tudod, hogy mi nekem a boldogság? Elmesélem! Képzeld barátom, évekkel ezelőtt, amikor apukámmal hazaértem az óvodából, megláttam egy nagy ketrecszerűséget az asztalon. Odamentem anyukámhoz és megkérdeztem, hogy mi az? Anyukám azt mondta, hogy nézzem meg jobban. Megnéztem jobbról is, balról is, s lássatok csodát, egy kis hörcsög volt benne! Volt neki házikója, egy etető és itató tálja, és természetesen még hörcsögketrece is. Nem tudom, hogy apukám honnan hozta, de nagyon örültem neki!! Ő volt életem első igazi élő kis állatkája! Elneveztem Bajszinak, mert nagyon hosszú bajusza volt. 
Néha Bajszosnak is becéztük. Olyan boldog voltam, hogy csak úgy röpdestem, sőt szárnyaltam az örömtől. Nagyon boldog voltam!
A következő, aki várja, hogy írjak róla, a tengerimalacom. Ő úgy került hozzám, hogy nekem minden vágyam az volt, hogy kapjak egy kutyát, de apukám nagyon nem szeretett volna kutyát, ezért helyette kaptam a tengerimalacot. Rengeteg de rengeteg állatkereskedést végig jártunk érte, ami izgalmas volt, és nagyon megérte, mert végül egy igazán cuki kis malackát találtunk. Képzeld el, nyuszikkal tartották őt egy ketrecben. Amikor kiválasztottam és kifizettük, még egy igazi szerződést is alá kellett írnom. Egyébként mielőtt még megvettük volna malackát, neki is bevásároltunk. Vettünk neki porcelánból készült etető tálat, kapott répából és szénából készült ehető házat, ő is kapott itatót, szénatartót és egy óriási ketrecet is. Nagyon szeretek az állataimnak vásárolni, szeretem, hogy én választhatom ki nekik a felszereléseiket.
Most pedig elmesélem életem legszebb napját. Egyszer amikor a mamámmal hazaértem az iskolából hatalmas meglepetés ért. Anyukám már kint várt az udvaron és amikor megérkeztem, megkért, hogy rakjak minden udvari játékot a helyére. Nem értettem, hogy ez miért olyan fontos, de szót fogadtam, és elkezdtem pakolni. S abban a pillanatban, amikor beléptem a kis házba, ahol a kerti játékokat tartjuk, ott várt egy dobozban egy igazi élő kiskutyus!! Egy kis tacskó, akit Pollynak neveztem el. Nagyon picike volt még. Azonnal felvettem és magamhoz öleltem őt, és nagyon sokáig így maradtunk. Kis puha meleg gombóc volt, aki édesen szuszogott a fülembe. Neki is még aznap elmentünk anyukámmal vásárolni tappancsos fekhelyet, etető és itató tálakat, és persze játékokat, amiket én választhattam ki neki.
Tudod, kis barátom, nekem azt jelenti a boldogság, amikor a családommal lehetek, és együtt kirándulunk, játszunk és sétáltatjuk a kutyust.

 

Módosítás dátuma: 2021. március 22. hétfő, 08:59
 

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Jelenleg nincs aktuális felhívás.

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok