"Úgy vélem, csakis egyszer élhetjük meg az életet. Ha tehát akad bennem jóság, amit kimutathatok, vagy akad olyan jó cselekedet, amivel megkönnyíthetem bármely embertársam életét, most kell megtennem, nem késlekedhetem vagy feledkezhetem meg erről, hiszen soha többé nem fogok erre járni." (William Penn)

Jó tanács

Röviden

Megkezdődött az új tanév.
Az elsős gyerekek Schultütét kaptak.
2024. június 12 - szerda
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek Iskolánk élete
Iskolánk élete
Tavaszi szünet
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 29. hétfő, 07:56

Tavaszi szünet

március 31. (szerda) - április 7. (szerda)

Első tanítási nap: április 8., csütörtök (digitális távoktatásban)

Ügyelet kérhető:

április 8. és április 16. közötti időszakra az alábbi elérhetőségeken:

Tel.:            06-26-330-250/2 mellék (8.00 és 14.00 óra között)

Email:         Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ebédrendelés:

Amennyiben a távoktatás tavaszi szünetet követő időszakára ebédet szeretne rendelni, és még nem tette meg, hívja a gazdasági irodát:

Tel:             06-26-330-250 /3-as mellék (csak 7.30 és 9.00 között)

                  06-30-228-0257

Email:         Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

(Aki nem kért a távoktatás ideje alatt ebédet, annak a márciusi befizetése alapján áprilisra lesz ebédje!)

Iskolavezetés

 
Theo am Weltwassertag (am 22. März)
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 27. szombat, 07:49

20210326_145807

Fotos: Tagschererné Wieszt Mária

Módosítás dátuma: 2021. március 27. szombat, 07:52
 
Húsvéti ismeretterjesztő séta
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 24. szerda, 19:17

Kedves Szülők és Gyerekek!

Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata „Húsvéti ismeretterjesztő sétát” tervez a következő időszakra.

A program egy füzet segítségével játékos feladatokon keresztül ismerteti meg a Kápolna utca nevezetességeit, valamint a húsvéti szokásokat. A program családoknak, fiataloknak, de idősebbeknek is ajánlott, kint a szabadban.

A füzetet a Művészetek Háza bejáratánál lehet elvenni, a játékos feladatokat végigjárva mutatja az útvonalat. A füzet a Facebook oldalunkon is megtalálható lesz.

A játék időtartama: 2021. március 26-tól április 6-ig.

Az egyes állomásokon pecséteket lehet gyűjteni. A betűkből kirakott német szó a Tácsik pékségben 2021. április 6-ig beváltható egy finom meglepetésre.

Aki a nyereményjátékunkon is részt szeretne venni, annak meg kell válaszolnia a füzetben található 19 kérdést. A kitöltött füzetet szintén 2021. április 6-ig lehet bedobni a Tácsik pékségnél kihelyezett ládába, de a helyes válaszokat elektronikusan is el lehet küldeni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

hsvt

 

Módosítás dátuma: 2021. március 24. szerda, 19:26
 
Nekem a boldogság? – Fedasz Franciska írása
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 22. hétfő, 08:42

Fedasz Franciska 4. b osztályos tanuló az Együtt Mindannyiunkért Alapítvány és a Közélet Alapítvány által az Olvas6 Program keretében „Nekem a boldogság..." címmel meghirdetett vers- és prózaíró pályázatának 2. kategóriájában megosztott ezüst minősítést ért el.

Nekem a boldogság?

Szervusz, kis barátom! Tudod, hogy mi nekem a boldogság? Elmesélem! Képzeld barátom, évekkel ezelőtt, amikor apukámmal hazaértem az óvodából, megláttam egy nagy ketrecszerűséget az asztalon. Odamentem anyukámhoz és megkérdeztem, hogy mi az? Anyukám azt mondta, hogy nézzem meg jobban. Megnéztem jobbról is, balról is, s lássatok csodát, egy kis hörcsög volt benne! Volt neki házikója, egy etető és itató tálja, és természetesen még hörcsögketrece is. Nem tudom, hogy apukám honnan hozta, de nagyon örültem neki!! Ő volt életem első igazi élő kis állatkája! Elneveztem Bajszinak, mert nagyon hosszú bajusza volt. 
Néha Bajszosnak is becéztük. Olyan boldog voltam, hogy csak úgy röpdestem, sőt szárnyaltam az örömtől. Nagyon boldog voltam!
A következő, aki várja, hogy írjak róla, a tengerimalacom. Ő úgy került hozzám, hogy nekem minden vágyam az volt, hogy kapjak egy kutyát, de apukám nagyon nem szeretett volna kutyát, ezért helyette kaptam a tengerimalacot. Rengeteg de rengeteg állatkereskedést végig jártunk érte, ami izgalmas volt, és nagyon megérte, mert végül egy igazán cuki kis malackát találtunk. Képzeld el, nyuszikkal tartották őt egy ketrecben. Amikor kiválasztottam és kifizettük, még egy igazi szerződést is alá kellett írnom. Egyébként mielőtt még megvettük volna malackát, neki is bevásároltunk. Vettünk neki porcelánból készült etető tálat, kapott répából és szénából készült ehető házat, ő is kapott itatót, szénatartót és egy óriási ketrecet is. Nagyon szeretek az állataimnak vásárolni, szeretem, hogy én választhatom ki nekik a felszereléseiket.
Most pedig elmesélem életem legszebb napját. Egyszer amikor a mamámmal hazaértem az iskolából hatalmas meglepetés ért. Anyukám már kint várt az udvaron és amikor megérkeztem, megkért, hogy rakjak minden udvari játékot a helyére. Nem értettem, hogy ez miért olyan fontos, de szót fogadtam, és elkezdtem pakolni. S abban a pillanatban, amikor beléptem a kis házba, ahol a kerti játékokat tartjuk, ott várt egy dobozban egy igazi élő kiskutyus!! Egy kis tacskó, akit Pollynak neveztem el. Nagyon picike volt még. Azonnal felvettem és magamhoz öleltem őt, és nagyon sokáig így maradtunk. Kis puha meleg gombóc volt, aki édesen szuszogott a fülembe. Neki is még aznap elmentünk anyukámmal vásárolni tappancsos fekhelyet, etető és itató tálakat, és persze játékokat, amiket én választhattam ki neki.
Tudod, kis barátom, nekem azt jelenti a boldogság, amikor a családommal lehetek, és együtt kirándulunk, játszunk és sétáltatjuk a kutyust.

 

Módosítás dátuma: 2021. március 22. hétfő, 08:59
 
Hirdetmény beiratkozásról
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 19. péntek, 13:18

Hirdetmény beiratkozásról

a 2021-2022-es tanévre

A 2021-2022-es tanévre az általános iskola
első osztályába történő beiratkozás időpontja:

2021. április 15-16.

Az emberi erőforrások miniszterének az általános iskolai beiratkozások rendkívüli szabályairól szóló 19/2021-es számú EMMI határozata alapján a beiratkozás menete iskolánkban:

Kérjük a gyermekét az iskolánkba beíratni vágyó körzetes és nem körzetes szülőktől, hogy ÁPRILIS 16-ig juttassák el hozzánk a szülői nyilatkozatot.

Ø A szülői nyilatkozat letölthető honlapunkról (www.nnai.hu), vagy elvihető az iskola bejárati előteréből április 7-től  8.00-14.00 óra között.

Ø A nyomtatott betűvel olvashatóan kitöltött, és a szülők által aláírt nyilatkozat lefotózva vagy szkennelve elküldhető e-mailben az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre vagy bedobható az épület előtérében elhelyezett postaládába.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeket a szakértői bizottság által kijelölt iskola köteles felvenni.

Intézményünk MÁJUS 5-ig dönt felvételi kérelmükkel kapcsolatban, melyről határozat formájában értesítjük Önöket.

Jelentkezés elutasítása esetén a szülő az NKT 37.§ (2)-(3) bekezdése értelmében jogszabálysértésre vagy érdeksérelemre hivatkozással nyújthat be fellebbezési kérelmet a kézhezvételtől számított 15 napon belül az intézmény fenntartójához.

A szükséges iratbemutatás a következő tanév elején esedékesek.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az induló osztályokról és iskolánkról honlapunkon tájékozódhatnak.

A tanév vége felé a tanító nénik az Önök által megadott elérhetőségek egyikén felveszik Önökkel a kapcsolatot.

Pilisvörösvár, 2021. 03. 19.

Iskolavezetés

 

 
Ebédbefizetés
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 19. péntek, 13:16

Ebédbefizetés
2021. április hónapra

Kérjük, most csak azok rendeljenek, akik távoktatás esetén áprilisra is kérnek ebédet!

Bankkártyás fizetők: márc. 22-26. között tudnak rendelni és fizetni!
Utalásos fizetők: márc. 23-án kapnak számlát, csak ezt követően utaljanak!
Készpénzes fizetés: márc. 23., kedd reggel 7.00-9.00 között
márc. 24., szerda du. 15.00-17.00 között

17 x 356,- = 6.050,-
17 x 178,- = 3.025,-
ill. az esetleges lemondásokkal kevesebb.

Márc. 31-én már kezdődik a tavaszi szünet: mely április 7-ig tart.

Amennyiben áprilisban jelenléti oktatás lesz, a márciusi befizetések érvényesek azoknak, akik nem kértek a távoktatás időszakában ebédet.

 

 
Elhunyt Gyula bácsi
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 16. kedd, 09:53

Ismét gyászol a Vásár téri iskola. Elhunyt Horváth Gyula, iskolánk volt portása, közkedvelt Gyula bácsija. Emlékét kegyelettel megőrizzük!

Gyula1

 
Új konyhabútor a Lernecke nevű teremben
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 16. kedd, 09:39

Már a távoktatás első hetében sem tétlenkedtünk tovább javítani iskolánk felszereltségét. Az „ezeréves" kiskonyhát újítottuk most fel.

20210306_121627

 

 
Emlékezés 1848. március 15-ére
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 13. szombat, 10:12

Készítette: Varga Anita

Módosítás dátuma: 2021. március 13. szombat, 10:15
 
Egyházak tájékoztatói a hitoktatásról
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 09. kedd, 12:06

Az egyházak a 2021-2022-es tanév Hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatban – a járványhelyzet miatt – nem tartanak személyes tájékoztatót. Helyette összeállítottak egy információs anyagot, melyből megismerhetik őket az érdeklődők. A Katolikus, Református, Buddhista és Hit Gyülekezete egyházak bemutatkozását olvashatják. A leendő első osztályosok szülei a beiratkozáskor nyilatkoznak arról, hogy a Hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén mely egyház által szervezett oktatás kérik. Azok, akik módosítani szeretnének korábbi választásukon, 2021. május 20-ig megtehetik írásban a mellékelt nyomtatványon, amely módosítás a következő tanévtől lép életbe.

Egyházak képviselői (pdf)

Katolikus egyház – Tájékoztató 1. (jpg) Tájékoztató 2. (jpg)

Református egyház – Tájékoztató (pdf)

A Hit Gyülekezete – Tájékoztató (pdf) Tanterv (pdf)

A Tan Kapuja Buddhista Egyház – Tájékoztató (pdf) Oktatási alapelvek (pdf)

 

 Módosító nyilatkozat (pdf)

Módosítás dátuma: 2021. március 09. kedd, 12:34
 
Tájékoztatás ügyelet megszervezéséről
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2021. március 07. vasárnap, 09:29

Lesz felügyelet az iskolában!

Amennyiben gyermeküket nem tudják otthon hagyni, illetve felügyeletüket a távoktatás időszakában ellátni, mindenképpen jelezzék az iskola igazgatójának, Szontág Nándornak a Mozanaplón keresztül!

Kérjük Önöket, csak alapos indokkal éljenek ezzel a lehetőséggel!

Üzenetükben jelöljék meg azt az időszakot is, amikorra a felügyeletet kérik!

Az iskola a csütörtöki bejelentésnek megfelelően digitális távoktatásban működik majd.

Kérjük, gyermeküknél legyen maszk, és elegendő élelem, innivaló a kért időszakra. Az iskolai büfé nem üzemel.

Köszönjük:

Iskolavezetés

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 88

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Jelenleg nincs aktuális felhívás.

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok