„Az igazság legnagyobb ellensége a gondolkodás nélküli tekintélytisztelet." (Albert Einstein)

Jó tanács

Röviden

Megkezdődött az új tanév.
Az elsős gyerekek Schultütét kaptak.
2024. július 24 - szerda
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • red style
  • yellow style
Nyitólap Hírek Iskolánk élete
Iskolánk élete
Képek alsós osztálykirándulásokról
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 27. vasárnap, 08:49

1_a

1. a

1_b

1. b

2_b

2. b

 
Visszajelzések a Multischool rendszerről
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 22. kedd, 23:10

Tisztelt Szülők!

A visszajelzések alapján a következő hibákkal találkoztunk a Multischool rendszer (ebédrendelés, -lemondás)  bevezetése kapcsán:

Hiba: Nem kaptam regisztrációs kódot.

Az iskola gazdasági irodáját kell hívni és az email-címet még egyszer leegyeztetni. Ezt követően ismét kiküldjük a kódot.

Hiba: A megadott kóddal nem tudok regisztrálni.

Az iskola gazdasági irodájának értesítése mellett a Multischool ügyfélszolgálatát kérjük hívni. (tel.: 06 23 382-275 e-mail:    Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )

A weboldalukon sok információt találnak, illetve a gyakran ismételt kérdéseket is kigyűjtötték. http://www.kronosoft.hu/

Hiba: Nem tudok bankkártyával fizetni, illetve így rendelni sem.

A bankkártyás fizetés, így az egyéni rendelés lehetősége még nem áll rendelkezésre.

Megértő türelmüket kérjük.

Üdvözlettel:
Iskolavezetés

 ebd-4

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 22. kedd, 23:19
 
Az iskolaudvar kicsit másképp...
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 17. csütörtök, 21:00

Iskolaudvarunk egy kicsit más megközelítésben mindazoknak,
akik nem tudtak bejönni, nem tudták közelebbről megnézni:

 

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 17. csütörtök, 21:05
 
A megújult Vásár téri iskola
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 15. kedd, 22:02

A nyári szünetben megújult udvaron kívül az épületben is sok változás történt, amiről eddig még nem adtunk hírt. Megszépültek az iskola belső terei is.

A földszinti folyosó álmennyezetet kapott beépített ledes világítással, illetve a fali szekrények levételével tágasabb hatású lett. Az érkezőt egy világos, kényelmes kanapékkal felszerelt, hangulatos folyosó várja. Méltó díszítést kapott díjazott pedagógusaink fala is.

Az alsós lépcső előterénél folytattuk a régi lambéria cseréjét, így egységes képet kapott ez a rész is.

Megújult a büfé és annak előtere. Egy fal elbontásával tágas, világos előtér keletkezett. A büfé kiadópultjának áthelyezése, belső terének felújítása korszerűvé, modernné tette ezt a helyiséget. Az új büfés néni sok finomsággal várja a gyerekeket.

Kicserélődött a Werkstatt bútorzata, az új szekrények tetején Ilselotte és Fabian fogadja a diákokat. Kifejezetten csalogató az új népismereti bemutató a terem sarkában.

A legnagyobb és legörömtelibb változás az udvaron történt. Színesebb lett, sok játékkal bővült, izgalmas terek alakultak ki. Csúszdák, mászóvár, fitneszeszközök, új asztalok és padok várják tanítványainkat. Kicsik és nagyok egyaránt boldogan vették birtokukba az új udvart.

Kívánjuk, hogy mindenki érezze jól magát a megújult környezetben.

Jövőre folytatjuk!

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 15. kedd, 22:05
 
Az ebédelés új rendje
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 09. szerda, 20:58

Az új járványügyi előírások miatt a tanulók csak az évfolyamuknak kijelölt idősávban étkezhetnek. Ettől eltérni nem lehet.

Kérjük a szülőket, hogy amennyiben a kijelölt időpont semmiképp sem felel meg gyermeküknek, ebédlemondás miatt hívják a gazdasági irodát, illetve a gyermek tízórai csomagjának összeállításakor vegyék figyelembe ezt, ha aznap nem ebédel!

Köszönjük megértésüket!

 

ebed

Kattints a táblázatra!

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 09. szerda, 21:03
 
Egészségnapok a Vásár téri iskolában
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 08. kedd, 09:09

A hétfői reggeli zenés átmozgató torna után egészségvédelmi előadásokkal folytatódnak az egészségnapok programjai. Először a kisebbek egy dietetikus tanácsait hallgatták meg a helyes táplálkozásról, majd kedden dr. Tamás Ferenc, háziorvos tartott a nagyobbaknak előadást a dohányzás veszélyeiről.

A gyerekek a távolságtartás szabályainak figyelembe vételével a tornateremben vehettek részt az előadásokon.

DSC_0721_Copy

DSC_0722_Copy

DSC_0723_Copy

 

 
Zenés reggeli torna a Vásár téren
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 07. hétfő, 07:55

A Pilisvörösvári Praxisközösség felhívására rendezett egészségnapon zenés reggeli tornával kezdtük a napot az iskolaudvaron. A járványügyi szabályok szerint 500 főnél kisebb létszámmal a megfelelő távolságtartással megtarthatóak az iskolai szabadtéri rendezvények. Ezt használtuk ki ma reggel a jó cél érdekében.

Ezúton köszönjük Zombory Zsuzsa tanárnőnek a jó hangulatú átmozgató tornát.

DSC_0726

DSC_0725

 

 
Elektronikus ebédrendelő és -lemondó rendszer
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 03. csütörtök, 14:40

Tájékoztató a Multischool elektronikus
ebédrendelő és -lemondó rendszerről (pdf)

 

 unnamed

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 03. csütörtök, 14:46
 
Elkészült az iskolaudvar
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 02. szerda, 09:11

Vörösvár idei legnagyobb fejlesztése a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola udvarfelújításának I. üteme a tanévkezdésre elkészült.

Hosszú évek után vágyakozása után végre átadhattuk a megújult iskolaudvart. Még tavaly tavasszal a gyerekek egy rajzverseny keretében mondhattak véleményt, hogy milyen legyen az udvar. Ezeket a rajzokat megküldtük a komplex intézménybővítéssel foglalkozó csapatnak, az Arterior Kft., akik beépítették a gyerekek ötleteit, vágyait a tervekbe. Többek között így lettek dombcsúszdáink.

A kivitelezéshez pályázati támogatást is nyertünk, így az intézmény lehetőségei és a szülői munkaközösség támogatása mellé jelentős külső forrást (33 millió forint) is tudtunk biztosítani.

A kivitelezés a pandémia tavaszi időszakában megkezdődött, igyekeztünk azt az időszakot is kihasználni. Az építő T-Invest Kft. több nem várt problémát is megoldott, elhárított, így az aszfaltpálya alatti megtelt emésztőgödör és a beszakadt szennyvízcsatorna felszámolása mellett az ingatlanon belül új vezetékekkel új nyomvonalon oldottuk meg a szennyvízcsatornára kötést.

Az udvarfelújítás első ütemének megvalósításakor a cél egy olyan multifunkciós sport és szabadidőudvar kialakítása volt, amely a kültéri testnevelés órák megtartása és a változatosabb testmozgás lehetővé tétele mellett a gyerekek számára vonzó, színes, örömet okozó elemekkel gazdagítja az iskolát.

Így az alsósok nagy örömére az eddigi tiltott területnek számító Kálvária utcai támfal színes napvitorlákkal fedett lelátót, gumiburkolatot és három színes dombcsúszdát kapott. Az ez előtt elterülő korábbi lekövezett részen puha, színes gumiburkolatra érkeznek a csúszó gyerekek. Így ez a terület immár igazi játszótérként működik.

A korábbi homokos (esőben sáros) részre öntött gumiburkolatot helyeztünk, amely nem csak ütéscsillapító rétegként funkcionál, hanem egyben nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy tisztább környezetben tanuljanak majd gyermekeink.

Ezen a játszóterületen az alsósok új játszóvárat kaptak a szülői munkaközösség jóvoltából. A felsősök pedig nagy örömmel vehetik birtokba a kültéri fitneszeszközökből álló parkot és a fák alatti megújult padokat, asztalokat.

Elkészült a későbbi iskolabővítéshez kapcsolódó új főbejárati nagy- és gyalogos kiskapu is. Amelyet már most a későbbi udvar- és járdaszinthez igazítva építtettünk be. A nagykapu a funkcióját a II. ütem kivitelezése után nyeri el. A kiskaput viszont azonnal használatba vettük.

A sportpálya új, simább aszfaltréteget kapott, melyre több sportág kipróbálására alkalmas színes felfestés készült. Ennek kapcsán egyszerre két kosárlabdapályán játszhatnak a gyerekek, hiszen négy új palánkot építtetünk be.

A tornaterem régi előtti támfal sajnos megcsúszott, így a víz aláfolyt és folyamatosan repesztette szét ezt az építményt. Most ezt is sikerült teljesen elbontani és újraépíteni. Ezzel egyidőben a támfalba a tornaterem ajtaja elé új lépcsőt építtettünk.

Az udvar felújítása során megoldottuk a korábbi vízelvezetési problémákat is. A Szabadság úti kiemelt „zöldsziget" alá 15 köbméteres szikkasztó készült, amely képes elnyelni az összes csapadékvizet az iskola udvaráról.

A növényültetést a nyári melegre való tekintettel őszre halasztottuk, így a két „zöldsziget", a sövénysor és a két fa beültetésére még várnunk kell egy kicsit.

Az udvar felújításának II. ütemét 2021-re tervezzük. Ebben az új nagykapu közúti rákötése, a szabadság úti járda felújítása, és az alsós beugró udvarrész felújítása szerepel.

Mindezeket iskolánk szülői összefogásának, Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata fenntartásának köszönhetően Magyarország Kormányának a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül folyósított támogatásával tudtuk megvalósítani.

Köszönjük!

Iskolavezetés

 

DSC_0611_Copy

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 02. szerda, 20:22
 
Tanévnyitó ünnepség
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. szeptember 02. szerda, 09:05

DSC_0599_Copy

Fotók: Tagschererné Wieszt Mária

 
Szülői értekezletek
Hírek - Iskolánk élete
Írta: Fogarasy   
2020. augusztus 31. hétfő, 16:30

Első évfolyam: szeptember 1. (kedd) 17.00

1. a tornateremben

1. b az ebédlőben

A maszk viselése ajánlott!

 

A 2.-8. évfolyamon:

a legfontosabb tudnivalókat elektronikusan eljuttatjuk a szülőknek. Aki feltétlenül fontosnak érzi a személyes találkozást, azoknak az alábbi időpontokban tartunk szülői értekezletet.

2.-4. évfolyam: szeptember 2. (szerda) 17.00

5.-8. évfolyam:  szeptember 3. (csütörtök) 17.00

A maszk viselése ajánlott!

letlts

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 88

Köszöntő

Igazgat

Szontág Nándor
igazgató köszöntője

Küldetésünk

Pedagógiai programunk alapelve a gyermekek szeretetén alapuló,
a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermek központú pedagógia. Iskolánk a gyermeki életet élni engedő, önállóan is gondolkodó és cselekvő gyerekek iskolája.

A Küldetésnyilatkozat teljes szövege itt olvasható.

Nemzetiségi ruha

Hogyan kell helyesen
felvenni a nemzetiségi ruhát?

IMG_2551

Alapítvány

Kérjük, hogy adományaival
és személyi jövedelemadója
1%-ával támogassa iskolánkat
alapítványunkon keresztül!

A Közösen Gyermekeinkért 
Alapítvány adószáma: 
19182669-1-13

Az alapítvány
bankszámlaszáma: 
11742245-20044411

Köszönjük!

Alapítványi beszerzések
1999-2016 

2016-2018

Bejelentkezés

Ki böngész minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi

Mozanapló

mozanaplo-1

BELÉPÉS

Multischool

Belépés

unnamed

Adatkezelés

Adatkezelési tájékoztató (pdf)

Ajánlattételi felhívások

Aktuális felhívások:

Jelenleg nincs aktuális felhívás.

 Az összes felhívást (a lejártakat is) lásd:

Hírek / Ajánlattételi felhívások

Videók

 

videos

Örökös tanáraink

Albel Attiláné
Bokor Árpádné
Deli Zoltánné
Dornbach Ferencné
Karl Ferencné
Jákli Ferencné
Mézinger Éva
Pajor Róbert
Pekó Józsefné
Rácz Borbála

On-line jubileumi évkönyv

 

75

Ballagási tablók

1950-1974; 1992-2019

1950-lt-isk-lnyok